Ξύλο Μάνγκο

person Αναρτηθηκε απο: Ομάδα Xylino list Κατηγορια: Είδη Ξύλου Δημοσιεύθηκε: comment Σχόλια: 0 favorite Προβολές: 1812

Η προσφορά ενός καλαθιού με φρούτα μάνγκο θεωρείται μια χειρονομία φιλίας στην Ινδία. Τα μάνγκο είναι ο εθνικός καρπός της Ινδίας γνωστός και ως "Το Φαγητό του Θεού". Λόγο της επιθυμίας τους για να ευδοκιμήσουν αποτελούν σύμβολο ευημερίας, καλής υγείας και ευτυχίας. Μας ενθαρρύνει να θυμόμαστε και να τιμούμε τις ευτυχισμένες στιγμές της παιδικής μας ηλικίας και της ζωής μας ως έναν τρόπο αναζωογόνησης της ψυχής και σηματοδοτεί μια περίοδο επιστροφής στο παρελθόν μας για να επανασυνδεθούμε με τους φίλους και την οικογένειά μας. Το δέντρο μάνγκο είναι σύμβολο αγάπης που κατέχει την μαγική δύναμη να πραγματοποιεί τις ευχές μας. Τον 16ο αιώνα, ο Αυτοκράτορας Akbar φύτεψε 100.000 δέντρα μάνγκο στο Lakhi Bagh στην Ινδία, επειδή του έφεραν μεγάλη ευτυχία. Τα άνθη του μάνγκο χρησιμοποιούνται για να τιμήσουν την ινδουιστική θεά Saraswati, την Θεά της γνώσης, της μουσικής, της τέχνης και της σοφίας.

Το δέντρο μάνγκο είναι ιθαγενή στην Ινδική υποήπειρο εδώ και 25 με 30 εκατομμύρια χρόνια. Βέβαια το ξύλο του μάνγκο άρχισε να χρησιμοποιείται περίπου το 2000 Π.Χ. και μεταφέρθηκαν στην Ανατολική Ασία περίπου το 500 Π.Χ. με συνέπεια να εξαπλωθούν σε όλη τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Το 1880, τα μάνγκο εισήχθησαν στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια. Σήμερα τα μάνγκο αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο σε υποτροπικά κλίματα και υπάρχουν πάνω από 500 ποικιλίες. Πολλοί διαφορετικοί τύποι μάνγκο καλλιεργούνται μαζί σε οπωρώνες για ευκολότερη επικονίαση.

Το μάνγκο, ή αλλιώς Mangifera Indica είναι ένα από τα 69 είδη του γένους Mangifera. Τα μάνγκο είναι αειθαλή δέντρα που οι ρίζες τους φτάνουν τα 8 μέτρα κάτω από την γη για να είναι πολύ σταθερά και να αντεπεξέρχονται σε οποιαδήποτε φυσική καταστροφή. Το ξύλο μάνγκο είναι αρκετά σκληρό και έχει καλή ανθεκτικότητα στην υγρασία. Στην σημερινή εποχή το χρησιμοποιούν για να φτιάξουν πόρτες, πατώματα, κρεβάτια, τραπέζια και ότι άλλο χρειάζεται ένα σπίτι. Για τα προϊόντα κουζίνας, χρησιμοποιείται συνήθως για μπολ, πιάτα, κουτάλες & σπάτουλες, ξύλα πλατώ & σερβιρίσματος, και αποθήκευση μπαχαρικών.

 

Σχετικές λέξεις

Σχόλια

Κανένα σχόλιο αυτή την στιγμή

Σχολιάστε

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΕΓΓΡΑΦΗ

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Κάντε Σύνδεση ή Επαναφορά Κωδικού