Τι είναι για μένα το ΞΥΛΙΝΟ;

 

Το Φυσικό Ξύλο είναι Εμπειρία στην πιο παρθένα της μορφή.

Και αυτή την Εμπειρία θέλησα να μοιραστώ μαζί σου, μέσα από το ΞΥΛΙΝΟ.

Το Ξύλο έχει ιστορία, έχει μνήμη, ζωή, χαρακτήρα δικό του. Κάθε σχηματισμός του, κάθε «νερό» στην επιφάνειά του, σημαίνει τη διαδρομή του ξύλου στο φυσικό του περιβάλλον. Κάθε ξύλο είναι ένα και μοναδικό. Ακανόνιστο σχήμα, με ρόζους ή χωρίς, με ανοιχτούς ή κλειστούς πόρους, βαρύ και συμπαγές ή πιο ελαφρύ κι εύπλαστο.

Το Ξύλο έχει αισθητική χρήση. Το επιλέγεις στον χώρο σου κάνοντας κάτι μαζί του αλλά, συνάμα, απολαμβάνοντας τον γήινο χαρακτήρα του. Η υφή του είναι αρχέγονη και ξυπνά μέσα σου παιδικές αναμνήσεις από το χωριό, από την ελληνική ύπαιθρο, αλλά και πιο πίσω… Το αγγίζεις και γίνεσαι ξανά Ένα με τη Φύση. Γεύεσαι πάνω του, μέσα του, το επεξεργάζεσαι, το κοιτάς, το μυρίζεις, το ακούς και χορεύουν ευχαριστημένες όλες οι Αισθήσεις σου.

Για μένα, το Ξύλο μιλά σε εκείνους τους Ανθρώπους που εκτιμούν και ξεχωρίζουν το χειροποίητο, το ιδιαίτερο, το διαφορετικό. Ανθρώπους που δεν επιλέγουν το ψεύτικο ή το προκάτ. Το χειροποίητο Ξύλο στην Κουζίνα, στο Τραπέζι, στην προετοιμασία και το σερβίρισμα, προσθέτει έναν ενθουσιασμό, μια φωτεινή χαρά.

Στο ΞΥΛΙΝΟ θα βρεις μοναδικά premium ξύλινα σκεύη κουζίνας, κυρίως, καμωμένα από φυσικό ξύλο που συναντάμε στην Ελλάδα, όπως είναι η ευλογημένη ελιά, το έλατο, η σημύδα, η αχλαδιά, η αμυγδαλιά, η ακακία, η βελανιδιά, η οξιά, η καρυδιά. Θα γνωρίσεις και διαφορετικά είδη ξύλου από άλλες χώρες, όπως είναι το τικ, το μάνγκο και το μπαμπού. Άλλα σπάνια κι άλλα πιο διαδεδομένα. Κάθε ένα, στον δικό του φυσικό χρωματισμό, με την προσωπική του ανθεκτικότητα στην υγρασία και πυκνότητα. Επέλεξα μικρούς παραγωγούς ξυλείας και τεχνίτες που δουλεύουν το ξύλο χειροποίητα, οι περισσότεροι, δημιουργώντας μικρά είδη Τέχνης που έχουν χώρο στην κουζίνα και το σπίτι σου. Όπως: ξύλινες επιφάνειες κοπής & σερβιρίσματος, ξύλινους μύλους, γουδιά, σετ αλατιού-πιπεριού και μικρούς χώρους αποθήκευσης για καρυκεύματα κι αφεψήματα, μπολ και διάφορα χρηστικά αξεσουάρ κουζίνας. Όλες οι πρώτες φυσικές ύλες είναι οικολογικές, βιοδιασπώμενες και έχουν συλλεγεί και δουλευτεί με σεβασμό προς το φυσικό τους περιβάλλον, την γύρω χλωρίδα και πανίδα. Τα δέντρα που έχουν κοπεί και δουλευτεί είναι είτε παλιοί κορμοί είτε ήδη σπασμένα μεγάλα ξύλα είτε δέντρα που ανήκουν σε πολυπληθή έκταση και πρέπει να αφαιρεθούν.

Μαζί με το Ξύλο που είναι ένα φυσικό προϊόν πολύ φιλικό προς τον Άνθρωπο, θα διαπιστώσεις ότι και το ηλεκτρονικό μας κατάστημα είναι super user-friendly, όπως και η Εξυπηρέτηση-Παρουσία μας μετά την αγορά σε ό,τι πληροφορία, βοήθεια, συμβουλή χρειαστείς. Η πλοήγηση είναι fun, τα στοιχεία που παραθέτονται πλήρη και οι συναλλαγές σου ασφαλείς, μαζί μας.

Όλα τα φυσικά, χειροποίητα προϊόντα ξύλου για την Κουζίνα είναι ασφαλή για απευθείας χρήση τόσο σε κρύα όσο και σε μαγειρεμένη, ζεστή τροφή. Και, μπορεί ακριβώς επειδή είναι χειροποίητα και φυσικά να μην μπαίνουν στο πλυντήριο των πιάτων ή στον φούρνο μικροκυμάτων, αλλά με ορισμένα μικρά tips φροντίδας, τα διατηρείς, επιμηκύνοντας τον κύκλο ζωής και εμπειρίας τους μαζί σου.

-Ευδόκιμος Δημητριάδης-

ΕΓΓΡΑΦΗ

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Κάντε Σύνδεση ή Επαναφορά Κωδικού