Πώς εφαρμόζω το λάδι και την κεραλοιφή

person Αναρτηθηκε απο: Ομάδα Xylino list Κατηγορια: Φροντίδα Ξύλου Δημοσιεύθηκε: comment Σχόλια: 0 favorite Προβολές: 2475

Κάθε φυσικός οργανισμός χρειάζεται θωράκιση. Έτσι και το ξύλο αποζητά κι επιζητά τρόπους και ουσίες, που εισχωρούν στους πόρους του, το θρέφουν, αφαιρούν βακτήρια και μικροοργανισμούς, δημιουργούν ένα προστατευτικό φίλτρο κι αποτρέπουν τη νωπότητα από το να το διαποτίσουν και σκεβρώσουν. Η χρήση του ειδικού λαδιού και της κεραλοιφής συνεισφέρουν στο να διατηρεί το ξύλο το σχήμα, τη ζωντάνια και την υφή του, αποτρέποντας την καταστροφική διαστολή-συστολή που επέρχεται με την υγρασία. Το λάδι θρέφει σε βάθος το ξύλο, όπως κάνει στην επιδερμίδα μας. Και το κερί περιποίησης δρα σαν ασπίδα προστασίας προς τους εξωτερικούς μικροοργανισμούς, τα υγρά και τα μέταλλα των λεπίδων.

Πώς εφαρμόζω το ειδικό λάδι στο ΞΥΛΙΝΟ μου

Αφού πλύνω με ζεστό ή χλιαρό νερό και σαπουνάδα το ξύλινό μου, το σκουπίσω καλά-καλά και στεγνώσει πλήρως, εφαρμόζω το προϊόν του ειδικού λαδιού σε όλη την επιφάνεια του ξύλου, γενναιόδωρα. Απόφυγε να απλώσεις το λάδι με τα χέρια σου. Προτίμησε πανάκι με μικροΐνες. Αφήνω το λάδι να ενεργήσει σε βάθος στο ξύλινό μου, όση περισσότερη ώρα μπορώ. Για ένα βράδυ, ας πούμε. Το πιάτο ή το πλατώ κοπής/σερβιρίσματος, μπορώ να τα αφήσω κάθετα/όρθια στο στεγνωτήριο των πιάτων και τα μπολ μου, ανάποδα! Μετά την σύντομη τελετουργία φροντίδας, σκουπίζω το λάδι που δεν έχει απορροφηθεί από το ξύλινό μου με ένα στεγνό πανάκι ή χαρτί κουζίνας. Αναλόγως πόσο συχνά χρησιμοποιώ κάθε ξύλινό μου, επαναλαμβάνω τη διαδικασία φροντίδας με το ειδικό λάδι και την κεραλοιφή, μετά, κάθε 2 βδομάδες – μήνα.

Πώς εφαρμόζω την ειδική κεραλοιφή στο ΞΥΛΙΝΟ μου

Αφού ολοκληρώσω την διαδικασία επάλειψης του ξύλινού μου με το ειδικό λάδι και η επιφάνεια έχει στεγνώσει, προχωρώ στην εφαρμογή της κεραλοιφής. Απλώνω σε όλη την επιφάνεια του ξύλινου γενναία ποσότητα κεριού, με το πανάκι των μικροϊνών. Όσο πιο στεγνό/ξερό το ξύλινό σου, τόσο πιο μεγάλη ανάγκη έχει από τη θρέψη της κεραλοιφής. Φυσικά, μπορείς να μην βάλεις καθόλου λάδι και να περάσεις απευθείας στην κεραλοιφή, για μια φροντίδα-αστραπή. Τέλος, αφήνω το ξύλινό μου για ένα βράδυ να απορροφήσει πλήρως την κεραλοιφή χωρίς να το χρησιμοποιήσω. Το ξύλινό σου είναι πανέτοιμο για νέα δράση! Αναλόγως πόσο συχνά χρησιμοποιώ κάθε ξύλινό μου, επαναλαμβάνω τη διαδικασία φροντίδας με το ειδικό λάδι και την κεραλοιφή, μετά, κάθε 2 βδομάδες – μήνα.

Σχετικές λέξεις

Σχόλια

Κανένα σχόλιο αυτή την στιγμή

Σχολιάστε

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΕΓΓΡΑΦΗ

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Κάντε Σύνδεση ή Επαναφορά Κωδικού